Hypnotherapie

Hypnose is een staat van veranderd bewustzijn, een soort trance. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.
Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor men zich losmaakt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt men ook wel ‘trance’. In wezen is er geen verschil tussen dergelijke alledaagse trances en de hypnotische trance.
Als je in hypnose gaat, heb je daar zelf de controle over en die controle houd je ook.

 

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnotherapie een krachtig hulpmiddel is. Hypnotherapie is een kostenbesparende methode; het is meestal doelgericht. Hypnotherapie is ook relatief goedkoop en effectief bij het behandelen van slechte gewoonten zoals bv roken, afvallen, zelfvertrouwen en andere aangeleerde gewoonten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *